Oldal kiválasztása

A lumbágó tünetei, de mi is az a lumbágó?

A lumbágó derékfájást jelent, amely a lumbo-sacralis (ágyéki-keresztcsonti) gerincszakaszt érinti és izomspazmussal, mozgáskorlátozottsággal, antalgiás testtartással jár. A fájdalom rendszerint az alsó bordaív és a farredő közti részen jelentkezik, amihez társulhat az alsó végtagokba kisugárzó fájdalom is. A lumbágó nem konkrét betegség. Számos gerincprobléma tünete lehet, így itt is a legfontosabb, hogy kiderüljön mi a kiváltó ok és azt megszüntetni.

lumbágó tünetei

Mik a lumbágó tünetei?

A lumbágó önmagában egy tünet, amit akut fázisban hirtelen fellépő, helyi fájdalom, hirtelen mozdulat hatására kialakuló izomfeszülés és néha mozgásképtelen állapot kísérhet. A fájdalom hatására a beteg általában kissé előre, vagy oldalra hajolva tartja magát, dereka ütögetésre és nyomásra érzékeny.

Krónikus fázisban ezek a kísérő tünetek kevésbé intenzívek, de a napi aktivitást korlátozzák, rontva ezzel a beteg életminőségét.

Mit tudsz tenni, hogy elkerüld a lumbágót?

Rendszeres testmozgásra van szükséged, változatosra, amiben lehet erősítés és állóképességi edzés is, azonban mellette fontos a lazítás, nyújtás ami lehet egy gerinctorna.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com