Oldal kiválasztása

Tudtad, hogy a derékfájásnak lelki okai is lehetnek? A lelki tényezők igen sokat számítanak. Nézzük meg mik a derékfájás lelki okai:

A derékfájás lelki okai sokszor a krónikus stressz (munkahely, párkapcsolat, család, rossz baráti viszonyok) hatásában, illetve a kötőszövetek működési zavarában keresendő (nem specifikus derékfájás).

A túl hosszú ideig feldolgozatlanul elfojtott érzelmek, és az olyan lelki állapotok, mint például a tehetetlenség, a bűntudat, a szégyenérzet vagy éppen a düh is megjelenhet konkrét fizikai tünetekben, és okozhat krónikus derékfájás panaszokat.

Ha a panaszaidnak nincs azonosítható fizikai oka, akkor könnyen lehetséges, hogy derékfájdalmad mögött valamilyen lelki ok húzódik meg. 

A derékfájdalom lelki okának feltárásakor mindig célszerű elemezni a derékfájás kialakulásának az okát. A megjelenő tünet, a fájdalom mindig csak jelzi a bajt. A probléma hátterének feltárásakor mindig vissza kell nyúlni az okokhoz. 

A fizikai tünet jelzi azt, hogy megerőlteti magát, megerőlteti a hátát, a derekát. Lehet, hogy fizikailag, de könnyen lehetséges, hogy lelkiekben. Akár fizikai, akár lelki tünet áll fájdalma mögött, mindenképp derékfájdalma okát érdemes feltárni.

A derékfájdalom jelzi azt, hogy valószínűleg túlerőlteteted magad. Miközben talán elméd tudat alatt mást vagy máshogy tenne az adott helyzetben. Ahhoz azonban, hogy ezt felismerd, és tudatosan kezelni tudd fel kell ismerned a helyzetet.

Derékfájásod megszüntetéséhez részletesen meg kell vizsgálnod az életed. Azért fontos ez, hogy felkutassa fájdalma megszüntetésének lehetőségeit.

Mi lehet még a derékfájás lelki okai?

Talán nem azt a munkát végzed, amit igazán szeretnél. Lehet hogy a munkahelyed, vagy a munkahelyeden Téged körülvevő munkatársak vagy az egész munkahelyi környezet okozza a problémát. Lehet, hogy munkahelyet kéne váltanod.

Ha a munkahelyed nehézségekkel küzd, vagy pedig Te érzed veszélyben a munkádat, akkor előfordulhat az is, hogy a megélhetésed elvesztésétől tartasz. Lelki alkattól függően ez a helyzet is olyan lelki terhet jelenthet Neked, ami könnyen okozhat konkrét fizikai tüneteket.

Az is lehet, hogy úgy érzed, hogy a munkád már nem elégíti ki az igényeid. Talán azért, mert nem segíti már céljaid elérését.

Előfordulhat az is, hogy a munkavégzés körülményei, a munkában eltöltött hosszú idő olyan feszültségeket okoznak, amit már nem tudsz könnyedén venni. Ilyenkor talán a Benned egyre jobban megfogalmazódó munkahely váltás miatti félelmek okozzák derékfájásod tüneteit.

A derékfájás lelki okai lehet még párkapcsolati probléma is

Az is lehet, hogy a magánéletedben, a párkapcsolatodban vannak túlságosan nagy problémák?

Az is könnyen előfordulhat a, hogy Önmagaddal nem vagy megbékélve, és önbecsülési, önértékelési nehézségeid vannak. Ezek a nehézségei talán már olyan régóta tartanak, vagy olyan mélyek lehetnek, hogy már konkrét fizikai tüneteket okoznak.

Vagy pedig lehet, hogy valami egészen más ok van derékfájásod hátterében. Egy szakemberrel való konzultáció képes lehet azonosítani és felszínre hozni ezt is, azért, hogy megszünjön derékfájdalmad.

Gondold csak végig, hogy senki másnak nem fontos annyira háta, dereka egészsége, mint Neked.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com